önfejlesztés, gazdaság, pénzügy

Cashflow négyszög (Robert T. Kiyosaki)

Őszintén megmondom, ez a könyv volt az, amit a legtöbb időbe telt elolvasni. Na, nem a hosszúsága miatt, vagy, mert bonyolult lett volna. Épp ellenkezőleg. Nagyon is érdekes és gondolatserkentő olvasmány. A kiolvasás időtartamának hosszát a hozzáállásom határozta meg.

Ezt a könyvet úgy kaptam, hogy „el kell olvasni”. Mindenki viszonyul valahogy a kötelező olvasmányokhoz. Én például nem szeretem, amikor megmondják, hogy konkrétan mit „kell” elolvasnom.  Persze tudtam, hogy azért kaptam, mert jót fog tenni, és segíteni fog, amikor a végére érek és megértem a dolgokat. Mégis, a „muszáj” érzéssel valahogyan nehezen kezdtem neki, és nehezen is haladtam.

A könyv arról szól, hogyan legyünk anyagilag függetlenek. Segít megérteni a pénzáramlást, és azokat a tényezőket, amiket mindenképpen figyelembe kell vennünk, ha pénzügyileg szabadok akarunk lenni és maradni. Nem egyszerű, viszont annál hasznosabb témákat boncolgat.

Ami a leginkább tetszett, hogy a szerző érthetően fogalmaz. Sosem forogtam jól a pénzügyek világában, ám könnyen megértettem, hogy miről van szó. Nem volt telezsúfolva szakkifejezésekkel, ha mégis akadt benne, akkor azt körbeírta, megmagyarázta.

Jócskán akadtak példák is az olvasás során, amik még inkább érthetővé tettek egy-egy magyarázatot. A könyv végén pedig gyakorlati útmutató várt. Kicsi ösztönzés, milyen módon kezdjem el gatyába rázni a pénzügyeimet, és mik azok a dolgok az életben, amikre oda kell figyelnem.

Azt mondhatom, hogy alapjaiban változott a pénzhez és a pénzkereséshez való viszonyom. Nem mondom, hogy hetek múlva meggazdagszom, mert nem ezt ígéri a könyv, viszont már tudom, hova kell fókuszálnom, hogy a pénzem a zsebemben jól érezze magát.

1 című bejegyzés “Cashflow négyszög (Robert T. Kiyosaki)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s