könyv, könyves program, könyvklub, Könyvmoly napló

Könyvklub – Online kiadás

Ismét egy jó hangulatú beszélgetésre sikerült összeülnünk, mivel megtartottuk a második könyvklubos „találkozót” is, igaz rendhagyó módon.

Nekem már az, hogy könyvklubos foglalkozást tarthatok önmagában szuper élmény, most viszont mindezt online bonyolítottuk le a többiekkel, egy skype konferencia beszélgetés keretében. Mivel ezelőtt még csak meghívottja voltam ilyen találkozóknak a net világában, új tapasztalat volt moderátornak lenni. Az akadályt könnyen vettük a többiekkel, és hangulatos két órás beszélgetésbe merültünk.

A könyvklub indító összejövetelén arról beszélgettünk, hogy ki miért szeret olvasni, és melyik a kedvenc könyve. A mostani találkozónk fókuszába a női szerzők kerültek. (A cikk végén találtok ajánlót ebben a témában.)

Minden részvevő mutatott be könyvet. Vagy olyat, amit már régebben olvasott, vagy amit esetleg nemrég fejezett be, de akadt olyan is, aki még csak most akarta elkezdeni az ajánlott művet. Sok és sokféle témájú alkotás került szóba; novelláskötetek, komolyabb témát érintő írások, romantikus és fantasy könyvek, sőt, még egy szövegírással kapcsolatos gyakorlati útmutató is.

Amellett, hogy jól kiveséztük a női szerzők által megálmodott könyveket, felmerültek már érdekes kérdések is. Többek között abban a témában, hogy van-e hölgy képviselője a science-fiction műfajnak. Erre elsőre nem tudtunk válaszolni, viszont később fény derült az igazságra: VAN. Még pedig Jodi Taylor személyében.

A beszélgetésből nem maradhatott ki a mostani koronavírus helyzet sem, ami kicsit elterelt minket az online oktatás és annak megvalósulása, majd a nyelvhasználat témaköre felé. Izgalmas volt ezekről is beszélgetni, hallani a véleményeket. Megfogalmazódott az a kérdés is hogy inkább női vagy férfi szerzőtől olvasunk-e szívesen? Bár erre nem lett meg a konkrét válasz, mivel nem is lehet egyértelműen megmondani – ebben mindenki egyet értett. Szerintem is jó, ha sokat és sokfélét olvasunk.

A klub végeztével sok-sok témaötletet dobtunk be egy kalapba, majd sorsolásra került, hogy négy hét múlva, a következő alkalommal milyen könyvekről fogunk beszélgetni.

Egy könyv, ami művészettörténettel kapcsolatos

Elgondolkodtató volt, hogy milyen könyvek is illenek bele ebbe a csoportba, aztán kis gondolkodás után röpködni kezdtek az ötletek.

Végszónak azt hiszem csak annyit, nagyon örültem, hogy a járvány miatt sem kellett kihagynom egy jó kis beszélgetést a barátaimmal, mert az internet lehetővé tette, hogy a könyvszeretetet online is tovább tudjuk vinni. A következő alkalommal is valószínű online fogunk találkozni, és már nagyon várom.


Amikről beszélgettünk:

A századik királyné

Mindenki macskája, Alfie

Savanyúkáposzta-kóma

Az ártatlanság gyermeke

Szöszi

Drága élet

Szövegírás szenvedéllyel

Kardos Margit disszidál

Calendar Girl sorozat


Ha kedvet kaptál keress a Facebookon, vagy vedd fel az oldallal e-mailben a kapcsolatot a könyvklub részleteiért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s