életrajz, kortárs, regény

Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel (Homonnay Gergely)

Már viszonylag régóta követem a közösségi médiában az Elnök asszony tevékenységét, mégis, amikor először találkoztam a könyvével, még semmit sem tudtam róla. Végül csak 2020-ban jutottam el oda, hogy elolvashassam.

A történetek stílusa nagyon megtetszet, jókat derültem egy-egy szellemes megfogalmazáson, behasonlításon. Egy hiánypótló kötet arról, hogyan is vélekednek rólunk, emberekről a macskák. Főleg a budai Bundás Úrnő.

A könyv elég hamar fogyasztható (persze nem szó szerint), mert olvastatja magát. A legtöbb fejezet megmosolyogtató, vicces, ám akadt egy, ami azért pityergésre késztetett, ott szomorú volt a történet. Ha valaki elgondolkozott már azon, vajon mi is járhat a macskája fejében, gondolom valami hasonló, mint ahogy az Elnök asszony a könyvében leírja. Én legalább is valahogy úgy emlékszem gyermekkoromból a macskáinkra, hogy se Isten se ember nem érdekelte őket, úgyis mindig azt csinálták, amit akartak, és úgy tudtak az emberre nézni, hogy az a lelkéig hatolt.

Rengeteg életvezetési tanácsot véltem felfedezni a sorok között, hol direkt, hol pedig indirekt módon. Persze az sem elhanyagolható, hogy egy-egy történet mennyire humorosan van leírva. Komikus elképzelni néhány lejátszódó jelenetet Erzsi és a gazdája között. Gondolok itt arra, amikor a Cicászatra mennek, vagy a kalandokra egy lakásfelújítás idején.

Könnyed olvasmány bárkinek, aki szereti a macskákat és azoknak is, akik nem (hátha fordul a kocka). Vicces, megható, humoros és szerethető. Az illusztrációk pedig csak még inkább bővítik az olvasásélményt.


Idézetek az Elnök asszonytól:

Minden áldott nap hinned kell abban, hogy ami a tiéd, az a tiéd lesz. Amit neked szántak, az nem pottyanhat más ölébe. A cinegemadár viszont az enyém!

Aludj sokat, mozogj rendszeresen, egyél tonhalat, és ne csak az alomba szarj, hanem a világra is. Ez a hosszú, boldog élt titka.

Ha valakit elveszít egy ember, előbb-utóbb túlteszi magát a gyászon. De ha még él a remény, hogy egyszer visszaszerezheti azt, akit szeret, akkor mindent meg fog tenni, hogy újra együtt legyenek.

1 című bejegyzés “Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel (Homonnay Gergely)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s