fantasy, regény, romantikus, történelmi

Újra a múltban

Mondhatnám azt is, hogy óriásiak voltak az elvárásaim, amikor kezembe vettem a kötetet. Nagyon nagy hatással volt rám a sorozat első része (Outlander – Az idegen), és ugyan ezt elmondhatom a folytatásáról is. Érzelmes, szókimondó, ugyan akkor ott vannak benne a francia udvari pletykák és ármánykodások, ahol sokszor hazudni kell a túlélésért, és az ellenségek, akik mindent megtesznek, hogy ártsanak.

 Ezekkel a törekvésekkel szemben áll Claire és Jamie, akik vállt vállnak vetve harcolnak, hogy megakadályozzanak egy olyan felkelést, mely már eleve pusztulásra ítéltetett, bízva abban, hogy meg tudják menteni a szeretteiket. Ezért az ambícióért készek a birtokukban lévő minden fegyvert felsorakoztatni, legyen az kézzel fogható, vagy az emberi elme csodálatos fondorlatossága, vagy éppen egy kis varázslat, megtévesztés, boszorkányság.

Rengeteg fordulatot, árulást, hősies fellépést tartogatott a történet olvasás közben. Szinte magam is részese lehettem az eseményeknek. Tengernyi érzelmet sorakoztatott fel az írónő, és állította választás elé a hőseit, nem kihagyva a kevésbé fontosakat sem.

Sokszor konkrétan kényszerítenem kellett magam, hogy le tudjam tenni a könyvet, annyira magával ragadott. Sírtam és nevettem is az együttérzéstől. Együtt aggódtam Claire-rel amikor a férje börtönbe került, vagy amikor a gyermekükért aggódtak. Átélhettem az undort, amit olyan cselekvések megtétele váltott ki, amikre nem lehetett igazán felkészülni, ennek ellenére meg kellett tenni, mert a szükség úgy diktálta. Büszkeség töltött el, amikor a kis morcos skót Murtagh (ebben a kötetben kedveltem meg igazán) kiállt az igazságért, ahogy megvédte azokat az embereket, akik közel állnak a szívéhez.

Sokáig tudnám még sorolni, de azt hiszem, akkor nem érnék a végére, és egy csomó mindent elspoilereznék. Letehetetlen olvasmány volt, ahogy az első rész is, hasonlóan sok érzelemmel, csodálatos helyekkel, kivételes emberekkel, szokatlan és helyenként megdöbbentő fordulatokkal.

Így, mivel az első két rész ekkora sikert aratott nálam, még nagyobb elvárásokat támasztok a folytatáshoz, bár úgy érezem nem fogok csalódni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s