fantasy, romantikus, történelmi

200 évvel korábban

A minap ültem a szobában és a könyvespolcomat nézegettem, hogy mi legyen a következő, amit elolvashatok. Nem jutottam dűlőre. Viszont megakadt a szemem egy régi kedvencemen és eszembe jutott, milyen volt először olvasni.

Akkor úgy éreztem, hogy még magamhoz képest is meglepően teljesítettem, mivel nem számítottam rá hogy olyan hamar a végére érek. Kicsit bántam is hogy olyan gyorsan kiolvastam, mert nagyszerű történet. Éppen ezért nem esett nehezemre az olvasás. Egyszerűen magával ragadott. Úgy éreztem én is részese vagyok az eseményeknek. Hihetetlen élmény volt.

A története rendkívül kidolgozott, pontos történelmi háttérrel, ugyan akkor bele van csempészve a varázslatosság, ami igazán izgalmassá és titokzatossá teszi. Gyönyörű tájakon, ódon kastélyokban, családias tűzhelyek mellett kalandozhatunk egy olyan nő szemével, aki a modern világból csöppen vissza a középkori skót felföldre, s minden tőle telhetőt meg kell tennie azért, hogy boldogulni tudjon a számára ismeretlen emberek és szokások között.

A karakterek jellemrajza is nagyon figyelemre méltó. Némelyik szereplőről könnyű volt kitalálni, hogy milyen, viszont sokuknak nehezen lehetett következtetni a valódi szándékait, igazi jellemét tekintve. Emellett a Claire és Jamie között kibontakozó szerelmi szál is rendkívül jól el volt rejtve. Szinte alig tudtam következtetni a valódi érzéseikre, főként a fiú oldaláról, egészen addig, míg az be nem vallotta őket, és Claire is választásra jutott a két férfi között. Viszont maradtak tisztázatlan dolgok, például a McKenzie fivérek valódi szándékait illetően, de úgy hiszem ezekre a következő könyvben fény derül majd.

Szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, amely magával ragad, megnevettet, ugyan akkor sírni is képes vagy az őszinte szavakon vagy a szerelemből elkövetett tetteken és az önfeláldozáson. Alig tudtam letenni, amikor egyszer nekiláttam az olvasásnak. Sokan mondták; 900 oldal az rengeteg, annyit nehéz lesz elolvasni. Erre erősen rácáfoltam. Nagyon hamar véget ért, szinte túl hamar is. Repültek az oldalak olvasás közben, ahogy sodródtam az eseményekkel, s egyszer csak arra eszméltem, hogy vége a könyvnek. Egyáltalán nem érezhető hosszúnak, mert nagyon bele lehet feledkezni.


Ha tetszett a cikk és elsőnek szeretnél értesülni a friss tartalmakról, iratkozz fel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s