önfejlesztés, filozófia

A Csodalámpa (Keith Ellis)

Célkitűzési kézikönyv azoknak, akik utálnak célokat kitűzni

Szól a könyv alcíme. Azért kaptam – vagyis ajánlásra vettem ki a könyvtárból – mert sokat tanulhatok belőle. Nem mondom, valóban akadnak gondok a célok kitűzésével. Jobban mondva nem is azokkal, hanem inkább a megvalósításukkal. Ez a könyv állítólag ebben segít. Hogy meg tudjuk találni a saját céljainkat, és a módszert, hogyan tudjuk rávenni magunkat a megvalósításukra.

Ott kezdeném, abszolút szuper tippek vannak az egyes fejezetekben.

Kezdetnek, a négy alapelvvel kezdeném, amikből maga a Csodalámpa-módszer felépül:

Tapadj a célra!

Cselekedj!

Irányítsd fejlődésed!

Tarts ki!

Így még akár egyszerűnek is tűnhet az egész. Persze nem az, ezt azt hiszem, mindenki nagyon jól tudja. Azért, amit akarunk, meg kell dolgozni. A könyv pusztán jól használható tippeket ad, hogyan vehetjük rá magunkat azokra a dolgokra, amiket eddig halogattunk, vagy túl nehéznek találtunk, és emiatt inkább el sem kezdtük megvalósítani az álmainkat.

A kötet nagyon jól és érthetően van felépítve, végigvisz egy folyamaton, amit ha követsz, már jó úton haladsz az álmod, álmaid megvalósítása felé. Persze ehhez nem elég csak elolvasni a könyvet. Nekem legalább is nem elég. Az a fajta mű, ami ott van a könyvespolcodon, valahol a kezed ügyében, hogy amikor megakadsz a folyamattal, csak elő tudd venni, és máris újra felveheted a fonalat.

Alapvetően úgy gondolom, hogy először érdemes végigolvasni, már csak hogy értsük, pontosan miről is van szó, utána pedig szépen újra az elejéről kezdve végig is csináljuk az egyes lépéseket. Hasznos tanácsokat olvashat ki belőle bárki, az is, aki mondjuk, nem csinálná végig a folyamatot, csak kíváncsiságból venné kézbe.


Kedvenc idézetek:

Nem az számít, hogy mi történik veled, hanem az, hogy te mit tudsz kezdeni a kialakult helyzettel.

A világ csak annyival tartozik neked, amennyit hajlandó vagy rajta behajtani. A behajtás módja pedig a kívánságod valóra váltása.

Ha nem vagy konkrét, amikor kérsz, akkor nem fogsz kapni.

Cselekedj, és megoldod a problémát. Ne cselekedj, és magad is problémává leszel.

1 című bejegyzés “A Csodalámpa (Keith Ellis)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s