könyves program, könyvklub

Kávé, sütemény, könyvek

A hét elején ismét összeültünk egyet a könyvklubbal, annyi alkalom után végre személyesen. A táncterem helyett viszont egy belvárosi cukrászdát vettünk célba. A helyszín a győri Kuglóf Cukrászda volt, ahol nagyon kellemesen el tudtunk beszélgetni egy finom kávé, és ízletes sütemények mellett.

Most a több szerző által megírt művekről cseréltünk tapasztalatokat és eszmét. Nagyon sok érdekes könyvet hoztunk a találkozóra. Volt közte sorozat első kötete vagy éppen egy sorozatba beleillő, ám önmagában is olvasható könyv, regény, vagy éppen régészeti témájú olvasmány is. Többségében páros szerzők művei kerültek elő, ám szó esett olyanról is, amit 14 kortárs író vetett papírra egymással közreműködve.

Persze a könyvek mellől az aktuális helyzet megbeszélése sem maradhatott el, így kicsit felemlegettük a koronavírus által behozott újabb rendelkezéseket, az iskolai és munkahelyi helyzeteket, ám aztán hamar visszatértünk kedvenc témánkra, az olvasásra.

Zárásként az éppen aktuális olvasmányainkat mutattuk meg egymásnak, ahol az egyik könyv kapcsán szóba került a magyar nyelv szépsége, és a helyesírás fontossága is. Az előbbihez kapcsolódóan szeretném megmutatni a következő videót, ami nagyon jól mintázza, milyen szép nyelv is a magyar.

A helyesírás vonalán haladva pedig érdekes dolgokat tudhattam meg a gyors- és gépírás folyamatáról, mivel anno tananyag volt az iskolában néhányunknak. A klubból ketten is elmesélték, milyen volt erről tanulni, és hogy aztán mennyire hasznosították a megszerzett tudást.

A klub utolsó mozzanataként most sem maradhatott ki a témahúzás, amit a közös összeülésre való tekintettel már nem én csináltam. Húzhatta más a következő olvasni valók csoportját, ami:

Ez is egy elég tág kör, szóval legközelebb is sok féle és fajta olvasmányt fogunk kibeszélni.

Összegezve ismét egy hangulatos beszélgetés kerekedett a könyvek és könyves tapasztalatok köré, amit kiegészítette a finom kávé, limonádé és sütemények felhozatala.


Ezekről a könyvekről beszélgettünk


Amik témán kívül kerültek szóba

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s