pszicho thriller, regény, thriller

Ismerősnek jelölt (Laura Marshall)

Egy ideje már nézegettem ezt a könyvet, mire kézbe vettem. A borítója volt az, ami megfogott, pontosabban a borító elején lévő szöveg:

Maria bejelölt a Facebookon.
De Maria 25 éve halott.
Vagy mégsem?

Érdekesnek ígérkezett. Biztos a frász jönne rám, ha egy 25 éve halott ember egyszer csak bejelölne a Facebookon és üzeneteket küldözgetne.

Magától a történettől ugyan nem voltam elájulva, olvastam már sokkal jobb pszicho thrillert is, viszont érdekes volt figyelemmel kísérni, hogy egy gyermekkori hiba hogyan követi végig egy nő mindennapjait, hogyan befolyásolja a kapcsolatait, az életét, a döntéseit.

Ráadásul, amikor felbukkan egy rég halottnak hitt osztálytárs, és pont az évfolyam találkozó előtt. Nos. Az meglehetősen para. Egy kicsit.

Bár maga a cselekmény kicsit kiszámíthatónak tűnt, azért voltak benne érdekes fordulatok, amikre nem feltétlenül számítottam. Igaz, most lusta voltam együtt gondolkodni a szereplővel, hogy vajon ki lehet az a titokzatos ember, aki az üzeneteket küldözgeti, és felborítja a megszokott mindennapokat.

Pluszban érdekes volt amúgy, hogy egy iskolai időszakból hozott háttér történettel rukkolt elő a szerző. Mondjuk ez újabban felkapott cucc, azért jól meg volt írva. A menő srácok iránti megfelelni vágyás, hogy elfogadjanak, és ezért még rossz dolgokba is keveredsz.

Mint mondtam, a műfajban akadt már a kezembe sokkal izgalmasabb és elmét szaggatóbb kötet is, azt mondanám, hogy egy kis délutáni elfoglaltságnak szuper könyv, ha nem a megszokottra vágyik az ember.


Persze azért ebben a kötetben is találtam kedvenc idézetet:

“Bárki másnál jobban tudhatnám, hogy a dolgok nem mindig azok, amiknek látszanak. Olyan ez, mint amikor valaki elmond egy történetet, amit te a saját szemeddel láttál, és egyáltalán nem azt meséli, amire te emlékszel. Talán valamilyen hatást akarnak ezzel kiváltani, meg akarják nevettetni a többieket, vagy le akarnak nyűgözni valakit. De néha egyszerűen csak így emlékeznek a történtekre. Számukra ez az igazság. Ilyenkor nehéz megállapítani, hogy te magad emlékszel-e jól, vagy csak a tiéd is csak az igazság egyik változata.”

2 című bejegyzés “Ismerősnek jelölt (Laura Marshall)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Visszajelzés: Könyv.Pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s