Egyéb, könyv, könyves program, könyvklub, Könyvmoly napló, művészet

Könyvklub – Ismét online

Néhány nappal ezelőtt ismét összeültünk egy kiadós beszélgetésre a lányokkal. Megtartottuk a második online könyvklubos találkozót. Nagyon vártam az újbóli eszmecserét, és hogy ki, mit olvasott az elmúlt néhány hétben.

Sok-sok szuper ajánlást hallottam, egyik érdekesebb volt, mint a másik. A témánk pedig:

Művészettörténettel kapcsolatos könyvek

Abban egyeztünk meg, hogy végül is sok minden beleillik ebbe a meghatározásba. Ami igaz is, mert egész sok könyvet össze tudtam szedni. Azon túl, hogy minden zenész, művész, alkotó életrajzát és munkásságának leírását ide soroltuk, vagy bizonyos alkotások keletkezés történetét, bőven akadtak olyan regények is, amik könnyű szerrel beleillettek a kategóriába.

Néhány példa az olvasási élményeinkből:


Persze nem csak egy témában szoktunk eszmét cserélni egy-egy összejövetel alkalmával. Most is széles volt a skála. Kicsit visszakanyarodtunk a múltkori könyv vagy film/sorozat adaptáció témájához (itt megint megállapítottuk, hogy a könyv igen is jobb), szóba kerültek híres művészek, rendezők, akik feldolgoztak egy-egy művet, például Zeffirelli, a híres olasz filmrendező és forgatókönyv író, aki többek között a Rómeo és Júlia egyik nagy sikerű feldolgozását készítette el.

Nagy örömünkre lassan-lassan elkezdtük tervezgetni, hogy a következő összejövetelt már nem az online térben, hanem talán már személyesen is összehozhatjuk. Nagy reményeket fűzünk ehhez, és szerintem össze is jön. (Tekintettel ugyebár a korona vírus helyzetre.)

Hamar elrepült az idő a jó társaság, és a könyvekről való társalgás mellett, és már azon kaptam magam, hogy mint a lottósorsoláson, keverem a kis cetliket az üvegben, hogy kiderüljön, legközelebb milyen témában fogunk olvasni.

Ahogy felolvastam a kihúzott papírt, röpködtek az ötletek Agatha Christie-től, Réti Lászlón át, Joanna Fluke-ig. Rengeteg tippet adtunk egymásnak, hogy mit lehet a következő találkozásig olvasni. Már nagyon várom, mert pár éve megszerettem a jó krimiket, és van egy-kettő a várólistámon.


Ha kedvet kaptál, keress a Facebookon, vagy vedd fel a kapcsolatot e-mailben az oldallal a könyvklub részleteiért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s