Egyéb, könyves program, Könyvmoly napló

Önismeret Harry Potterrel – by Mircsi coach

Az elmúlt pár hétben volt szerencsém rész venni két nagyon érdekes foglalkozáson az online térben. Régóta érdekel a személyiségfejlesztés, szeretem az ehhez a témához kapcsolódó könyveket, és a pszichológiai érdeklődés sem áll távol tőlem. Talán ezért is akadtam rá mind a workshopokra, mind pedig egy csodás közösségre, a Szuperhősök klubjára.

A csoportba a közösségi média felületén Matuska Mircsi, könyvmoly és coach hívott meg, és a programokon is az ő szervezésében vehettem részt.

A történethez még annyit fűznék hozzá, hogy már hónapokkal ezelőtt megakadt a szemem egy ilyen eseményen, Önismeret Harry Potterrel, címen. A könyveket imádom, és ahogy mondtam az önfejlesztés is érdekel. Sajnos akkor nem volt alkalmam elmenni a rendezvényre, pedig Győrben tartotta Mircsi. Nagyon sajnáltam. Aztán mégis lett alkalmam becsatlakozni, csak nem személyesen, hanem az online felületek adta lehetőségekhez mérten.

Csodálatos, megdöbbentő és egyben nagyon tanulságos volt végigcsinálni ezeket a foglalkozásokat. De akkor sorjában:

A program neve:

Önismeret Harry Potterrel.

Mivel két eseményen vettem részt, elárulom, hogy első és második évfolyam is volt. Mindkettőt sikerrel végeztem. (Jöhet a harmadik, amennyiben Mircsi rendez ilyet is.)

Nem szeretném minden részletről lerántani a leplet, így próbálom dióhéjban elmesélni, és kedvet csinálni hozzá.

Az első évfolyam

Végigjártuk Harry első évét a Roxfortban, történet részletekkel egybekötött érdekes feladatokat csináltunk, ismerkedtünk a csoport többi tagjával. Aki látta a filmet, olvasta a könyvet, vagy mindkettő, az tudja, hogy az új diákoknak első dolog a házválasztás. Így ez nem maradhatott ki. Mindenkinek a fejére került a Teszlek Süveg, és egy MBTI teszt segítségével – ez az dolog, amivel meg tudjuk határozni a személyiségünket, hogy milyenek is vagyunk – bekerültünk a számunka legideálisabb házba. Persze a Süveg kegyes volt, és figyelembe vette, hogy mit szeretnénk, így például nálam is. Érdekes módon nekem két ház is kijött a teszt alapján (Hugrabug és Hollóhát), végül a Hollóhát mellett döntöttem (később átigazoltam a Hugrabughoz – lényeg, hogy el tudom dönteni, mit is akarok).

Érdekes tapasztalat volt kitölteni egy ilyen MBTI kérdéssort, mert még sose csináltam. Viszont sok mindenben magamra ismertem, és a végeredménnyel is elégedett voltam.

Aztán jött egy olyan gyakorlat, amiről nem gondoltam volna, hogy annyira mélyen fog érinteni, mint ahogy megéltem. Ugyan is belenézhettem Edevis tükrébe és elmesélhettem a többi részvevőnek, hogy mit is láttam, mi a szívem legmélyének vágya. Nem lepődtem meg, viszont a tükörbe nézve saját magamnak elmondani már más tészta volt. A végeredmény? Közelebb kerültem saját magamhoz, és már ezért megérte részt venni a workshopon.

Más szórakoztató gyakorlat is szerepelt még Mircsi repertoárjában, de tényleg nem szeretnék minden részletet elmesélni.

Pár héttel később a tapasztalataimon felbuzdulva beiratkoztam a folytatásra.

A második évfolyam

Nos. Nem bántam meg, hogy ehhez a foglalkozáshoz is csatlakoztam. Itt már kicsit konkrétabban, az önelfogadás és önszeretet témakörét jártuk végig, szintén egy roxforti tanév keretein belül. Ráadásul elsajátíthattuk a bájitalfőzés csínját-bínját. Persze nem olyan szigor mellett, mint Harry Piton professzor óráin.

A bájitalok közül a legjobban az önszeretet bájitala (Mircsi saját találmánya) és az Amortencia kikeverése tetszett a legjobban.

Hogy miért?

Az előbbi, mert 20 olyan dologból kellett állnia, amit magamban pozitívumként látok. Nem mondom, nehéz volt összeszedni, sokat gondolkodtam rajta. Végül csak összehoztam a saját kis pozitív esszenciámat (by Mircsi), amit megosztva a többiekkel nagyon sok felhasználási tanácsot kaptam, hogy az ebből készült főzetet kinek ajánlanák. Ami nálam vitte a pálmát, hogy anyukáknak mindennapi használatra. Jóleső érzés volt ennyi megerősítő visszajelzést kapni.

Az Amortencia bájital pedig nem volt más, mint a csoporttagok véleménye, egy kis szeretet átadás a program végén, vélemények, benyomások a másikról.

A második évfolyamból is sok-sok tapasztalattal, és még annál is több életörömmel és boldogsággal feltöltődve távoztam. Megtelt a kis szeretet tankom.

Összegezve azt tudom mondani, akár ismeritek a Harry Pottert, akár nem, érdemes befizetni egy ilyen workshopra. Hatalmas támogató energia volt mindkét alkalommal a csapatban, a szervezőben, és bár a kíváncsiság és a könyvszeretet vezetett először, most már gondolkodás nélkül mennék bármelyik coaching programra Mircsihez. Erre megéri kicsit kibújni a mókuskerékből, és pár órát magunka szakítani. A jól megválasztott tematika pedig csak ráadás.


Ha szeretnél csatlakozni Mircsi következő workshopjára, a linkre kattintva megteheted:

https://www.facebook.com/events/271928357155959/


Mircsiről és a munkásságáról bővebben

https://mircsicoach.com/

https://www.facebook.com/mircsicoach/

https://www.facebook.com/groups/szuperhosokklubja/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s