filozófia, regény, sorozat

Amer tánca

A minap végre kézhez kaptam egy könyves megrendelésemet, amit majd páromnak szánok, karácsonyi ajándékképpen. Amikor elmentem a postára átvenni a csomagot még nem sejtettem semmit. Itthon ért a meglepetés, bár először furcsálltam, hogy a két rendelt kötet helyett három volt a borítékban. Aztán amikor megláttam rajta a kis cetlit, nagyon megörültem: „Ajándék kötet”. Ilyenben is ritkán van részem, pláne hogy a sorozat első részét adták oda, ami az egyik kedvencem lett már korábban.

Duncan Shelley rövid, akár egy óra alatt elolvasható könyve amennyire kevésnek látszik, annyira elgondolkodtató, és sokszor tapasztaltam olvasás közben azt a bizonyos „ahha” élményt. Először akkor találkoztam az író műveivel, amikor megismerkedtem a párommal. Ezt a kötetet ő maga olvastam fel nekem, részletekben, alkalmanként csak egy-egy fejezetet. Már akkor is nagyon elgondolkoztam a fejezetekben felbukkanó tanulságos történeteken Amerről, és hogy az egész, részenként is tökéletesen érthető.

A történetben megismerhetjük Normant, a neves festőművészt, aki már elsőre sem tűnik átlagosnak, pláne miután spontán elkezd segíteni embereknek az által, hogy történeteket mesél egy varázslóról, akit Amernek hívnak, és aki démonoktól tanulja a varázslás csínját-bínját. A történetek mindig nagy tanulságokat hordoznak, mind az azokat megélő szereplőnek, mind azoknak akiknek elmesélik, mind pedig az olvasónak.

Hamar a kedvencem lett, most alkalmam volt újraolvasni. Hasonlóak voltak a tapasztalataim, mint elsőre, bár így már tudtam a végkifejletet. Ez viszont semmit nem volt le a történet és az olvasás értékéből.  Másik kedvenc Ameres kötetem az Amer első halála, amiről már írtam korábban. A szerzőnek egész sorozatnyi ilyen rövid könyve van, a többit még nem olvastam, viszont tervezem, mert elgondolkodtatóak és szemléletváltoztatásra késztetőek voltak az eddig olvasottak. Komolyan ajánlom mindenkinek, aki még szeretne tanulni az életről, mert lényegre törő írások.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s