regény, sci-fi

Szerelem más szemszögből

Amer ezen története az egyik legcsodálatosabb, ám legveszedelmesebb érzelem, a szerelem emberfeletti hatását mutatja be. Valentin nap apropóján választottam ezt a kötetet. Ugyan nem vagyok nagy híve ennek a kissé már elanyagiasodott ünnepnek, és inkább azt vallom hogy ne csak egy konkrét napon ünnepeljük azt hogy szeretünk valakit, hanem az év minden napján mutassuk ki a szeretetet amit mások iránt érzünk .Adjunk valami jót a világnak.

Nem egy szokványos szerelmi történet amit Duncan Shelley papírra vetett. Komoly mondani valót hordoz magában, éppen ezért szeretném bemutatni.

Az első Amer történetet (Amer tánca) párom mutatta meg nekem, úgy olvasta fel. Már az is nagyon megfogott, sok-sok életigazságot fedett fel, és rengeteg mindenen hagyott elgondolkozni. A kedvencem mégis az Amer első halála. Talán azért mert az életem ezen szakaszában pont ez a könyv kellett hogy kicsit magamra találjak és kész legyek megfogalmazni hogy mit is szeretnék.

Mint mondtam nem egy rózsaszín habos-babos, elalélok a másiktól jellegű történet. Kőkemény lecke arról hogy milyen is igazán szeretni valakit, és hogy mennyi mindenre képes az ember amikor a szerelméről van szó. Mennyi mindent képes megtenni érte.

A legjobban az tetszik a könyvben hogy Amer szemén keresztül megtapasztalhattam milyen az amikor úgymond “leesik a tantusz”, és hirtelen észbe kapsz hogy “ja, tényleg, ezt így is lehet”. Persze nem csak arról van szó hogy mit kell megtenni a másikért. Inkább hogy mit tegyél meg magadért hogy elérd azokat a dolgokat amiket igazán szeretnél. Ha úgy vesszük, akkor nem csak a szerelemre korlátozódnak a könyvben felvetett “szabályok” amiket a démon megtanít főhősünknek, hanem az élet bármely részén alkalmazhatók.

Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt a kötetet, nekem is bekerült a kedvenceim közé. Rövid, ám nagyon is lényegre törő.


Ha tetszett a cikk, iratkozz fel és e-mailben elsőként értesülhetsz a friss tartalmakról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s