regény, romantikus, young adult

Veronai szerelmesek – Still star crossed (Melinda Taub)

Nagy Rómeo és Júlia rajongó lévén alig vártam, hogy elolvashassam ezt a könyvet, bár sok időbe telt, mire lett időm levenni a polcról, és magamhoz képest hasonlóan nem kevés időbe, amíg a végére értem, ám biztosan állíthatom, megérte ennyit várni.

Az ötlet, hogy valaki a kedvenc történetem folytatását álmodta papírra izgalommal töltött el. Egy ikonikus történetet továbbvinni, aminek már eddig is rengeteg feldolgozása született meg, szerintem nem lehetett egyszerű feladat, ám az írónőnek sikerült.

Talán érdemes lenne ott kezdenem, hogy már a borítót is imádtam. Nagyon tetszett a rózsás megoldás, szemet gyönyörködtető, ahányszor ránézek, öröm volt minden alkalommal kézbe venni. A tartalom is hasonlóképpen bűvölt el. Olvasás közben eszembe ötlöttek azok a filmek, színdarabok, könyvek, amikben ugyan ezek a szereplők jelennek meg. Először azt hittem, majd megpróbálom azok alapján megformálni a kötet alakjait, ám kiderült, cseppet sem hasonlítanak az egyéb feldolgozásokra. Ráadásul a szerző azokat az embereket emelte ki jobban, akiknek az eredeti műben kevesebb vagy szinte csekély szerep jutott. Külön örültem, hogy Rozalin lett az egyik központi szereplő, mert érdekelt, hogy Rómeo milyen lányba volt szerelmes Júlia előtt. Külön pluszt adott a történethez, hogy megismerhettem Rozalin és Verona hercegének rokonságát kicsit közelebbről is, mivel Shakespeare története velük kevésbé foglalkozik.

Maga a cselekmény lendületes volt, izgalmas, tele olyan dolgokkal, amik meglepő fordulatokat hoztak az egészbe. A kicsit kesze-kusza szerelmi szálak is jól beleillettek a történetbe, és a végére szépen kibontakozott minden, ahogy a háttérben folyó ármánykodások is leleplezésre kerültek, kellő izgalomba kergetve engem, hogy minden jó véget ér-e, vagy Verona az örök küzdelem és vérontás városa lesz.

Összességében nagyon tetszett a történet, mind az alapötlet, mind pedig a kivitelezés szempontjából, és bátran ajánlom azoknak, akik elmerengtek már a Rómeo és Júliát olvasva azon, vajon mi történt a szerelmesek halála után Veronában. Ezek után már csak néhány előzménykötetre lennék kíváncsi, például Mercutio vagy Tybalt életéről és egymáshoz való viszonyukról.

1 című bejegyzés “Veronai szerelmesek – Still star crossed (Melinda Taub)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s