könyves program, könyvklub, Könyvmoly napló

Könyvklub.Saját.Az első.

Február utolsó napján abban a szerencsében volt részem, hogy megtarthattam életem első, saját könyvklubos foglalkozását. A tánctanárom jóvoltából, és vele karöltve született meg az ötlet, majd a kivitelezés is, mivel a stúdió adott otthont az eseménynek. Eddig is könyvmolynak tartottam magam, most még inkább, és egy olyan tevékenységbe foghattam, amit úgy hiszem nagyon is szívesen fogok csinálni.

Hiszen az eseményt megelőző egy hétben rengeteget tervezgettem és készülődtem, dekorációt gyártottam, megmozgatva kreativitásomat, ötleteket felhalmozva hogy miről is beszélgethetnénk és mik a legfontosabb szempontok, amikre egy ilyen eseménynél érdemes odafigyelni.

Végül eljött a szombat és nagy izgalmak közepette készültem a délutánra. Csak remélni mertem, hogy úgy tudom megtartani a foglalkozást, ahogy elképzeltem, és hogy a részt vevőknek is tetszeni fog majd.

A többiek nevében ugyan nem szólhatok, a magam részéről viszont elmondhatatlan öröm volt, hogy a tervezett 2 óra helyett két és fél órát beszélgettünk könyvekről, olvasásról, az olvasás közben szerzett élményekről. Mint kezdő, és első alkalom, a témaválasztás semleges volt. Olyan, amiről mindenki megkötések és előzetes felkészülés nélkül tud beszélni:

Miért szeretsz olvasni?

Melyik a kedvenc könyved vagy mit olvasol most?

A témának nagy sikere volt, ugyan is sok-sok könyvről esett szó. Volt, aki az éppen aktuális olvasmányát hozta el, volt, aki az egyik vagy több kedvencét, és elmesélte, hogy miért éppen azt szereti, esetleg, hogy az adott olvasmány hogyan talált rá. Érdekes volt annyi féle és fajta kötetről hallani, és olyanokkal beszélgetni akik szintén hasonló lelkesedéssel viseltetnek a jó olvasmányok iránt. (Az egymással megosztott könyvek listáját a cikk végén találjátok.)

Mindezeken felül, még rögtönzött felolvasást is tartottunk, ami nekem csak még nagyobb pluszt adott a programnak. És örömmel jelenthetem, hogy folytatása is lesz a könyvklubnak. Így tehát őszintén mondhatom, hogy repesek a boldogságtól mind a klub létrejöttét, mind pedig a sikerét illetően. Ezer és egy köszönettel tartozom a táncoktatómnak és az első klubdélután résztvevőinek, hogy eljöttek és segítettek ezt megvalósítani.


A szóba hozott könyvek listája:

 • Drámák (Pintér Béla)
 • Újabb drámák (Pintér Béla)
 • Festői szerelmek (Nyáry Krisztián)
 • Bögre azúr (Varró Dániel)
 • Örökölt sors (Orvos-Tóth Noémi)
 • Lángoló tűz (Wilhelm Hünermann)
 • Angyali érintés (Lorna Byrne)
 • Outlander (Diana Gabaldon)
 • Amer tánca (Duncan Shelley)
 • Büszkeség és balítélet (Jane Austen)
 • Sárkánykönny (Vavyan Fable)

Ha kedvet kaptál, keress a Facebookon, vagy vedd fel az oldallal a kapcsolatot a könyvklub részleteiért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s