horror, thriller

Szellemek a fejben

Köztudottan nem vagyok egy nagy horror rajongó. Egy-egy néha becsúszik, akkor is totálban félni szoktam, szóval valahogy nem az én műfajom. Filmben. A könyv más tészta, ott például simán elolvasom, persze az is tud ijesztő lenni, talán még jobban, mint a film. Valahogy mégis könnyebben megemésztem a könyves cselekményt, mintha a filmvásznon látom. (Fura vagyok, na.)

A Szellemek a fejben, hát már nem is emlékszem miért keltette fel az érdeklődésemet olyan rég óta szerepel az „elolvasandók” listámon. Azt hiszem a borító és a fülszöveg együttese. Kíváncsi voltam hogyan hozza ki a történet a TV-s valóság showban szereplő tinédzsert, akit megszállt a gonosz (vagy valami hasonló).

A borítón az NPR Books ajánlója szerepel, mi szerint; „A végletekig fokozza a feszültséget… Trembley vérfagyasztó befejezése egyszerre meghökkentő és zseniális.”  Nos, mint mondtam nem vagyok egy nagy horror rajongó, viszont kijelenthetem, hogy ettől nem féltem. Számomra nem volt vérfagyasztó, ellenben a befejezésre meghagynám a zseniális jelzőt, mert az tényleg odatett, nagyon nagy fordulattal zárt a szerző (nem spoilerezek, tessék elolvasni).

Maga a történet Meredith-el indul, aki interjút ad a családjával történt eseményekről, aztán, ami számomra kicsit furcsán adta ki magát, amikor hirtelen bejött egy fejezet valami horror rajongó blogról, aztán kiderült, hogy teljesen helye van a történetben, a miértet nem mondom el, jól ki lett találva ez a szál is.

Amiért nem volt vérfagyasztó a sztori; láttam már ijesztő filmet, sorozatot, amitől elfogott a para. Ez, hogy is mondjam, persze drámai volt itt-ott, amikor Marjorie-ból „kibújt az ördög”, és furcsa esetek történtek, vagy, ahogy a húgának mesét mondott, ám ezeken túl én inkább sajnáltam a szereplőket. Úgy a testvéreket, mint a szüleiket, vagy éppen a TV stábot (bár őket kevésbé). Itt megint akkor kapna értelmet a fejtegetésem, ha elmondanám a csavart a történet végén. Nem teszem, nem lenne fair.

Szomorú története volt ez egy megtört családnak. Ezt hallhatjuk Merry szemszögéből, ami a mai világban teljesen megállja a helyét, és azt is mondhatnám rá, hogy ez után a könyv után nagyon sok emberen végezhetnének „ördögűzést” ha abból indulok ki, ami alapján a sztori meghatározza a „megszállotság” fogalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s