Ifjúsági, kortárs, sorozat

Az erdőn át

Szerintem tök királyul haladok a Lois Lowry könyvsorozattal. Ezt a részt (Hírvivő) például rekord gyorsasággal olvastam el, annyira tetszett. Pörgős volt, érdekes, izgalmas. Eddig ez a kötet tetszett a legjobban a sorozatból, bár itt is inkább csak még több megválaszolatlan kérdésem maradt az egész történettel kapcsolatban.

Ez a könyv Matty történetét viszi végig, az új otthonában, Faluban, ahol mindenki megbecsüli a másikat és harmóniában élnek a közösség tagjai, nem úgy, mint az előző könyvben megismert helyen, ahol Matty gyerek volt. Tetszett, hogy kiemelkedő tagja lett a közösségnek és hogy nagy ambíciói vannak.

Kicsit olyan világmegváltó hangulata volt az egésznek, ahogy egyre izgalmasabb lett a sztori. Ráadásul itt már elég sok utalást tettek az első könyvre is, mert hamar ki lehetett találni, hogy ki a falu vezetője, aki “túlra” lát. (Annak ki még nem olvasta nem akarom ellőni a poént.)

A legjobban az Erdőn át való utazás tetszett, és hogy Matty képessége szépen apránként fejlődött ki, hogy aztán a nagy feladatot végre tudja hajtani. Bár a történet vége szomorú, szerintem túlságosan is, és bíztam benne, hogy mégse úgy fejezi be az író, ahogy. Valami csodás megmenekülésben azért reménykedtem. És most már tényleg tűkön ülve várom a 4. részt, mert annyi, de annyi kérdésem lóg a levegőbe, hogy az elmondhatatlan. Mert ebben a történetben is maradtak elvarratlan szálak – természetesen. Amire a leginkább kíváncsi vagyok, hogy ugyan miket cseréltek el az emberek a Cserepiacon, ráadásul, hogy Erdő valószínűleg attól lett “beteg” vagy inkább “agresszív”.

Sokat igazából már nem kell várnom, mert elkezdtem olvasni a sorozat utolsó kötetét is, és elég jól haladok vele. 

1 című bejegyzés “Az erdőn át” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s