Ifjúsági, kortárs

Valahol, messze

Az emlékek őre elolvasása után úgy gondoltam belevetem magam a szerző további köteteibe is, mert nagyon érdekel a sorozat. Picit csalódtam, mert egyfajta folytatást vártam a Valahol, messze történetében, vagy legalább is utalásokat a sorozat előbbi kötetére. Ha már mindenhol úgy szerepel, hogy ez a folytatása. Ezt leszámítva a történet egymagában is megállja a helyét.

Nagyon tetszett a főhősnő, Kira. Becsültem a kitartásáért, azokkal az emberekkel szemben való bátorságáért, akik el akarták kergetni és semmire valónak nevezték. Ezzel együtt kicsit sajnáltam is, legalább is azt hittem, hogy őt sajnálom a megaláztatásokért, amiket el kellett szenvednie, de aztán rájöttem, jobban sajnálom a közösséget, amiben él, mert nem veszik észre a bámulatos tehetségét, csak a testi hibáit látják. Ez elszomorított, mert most is pontosan ilyen világban élünk. Ahol csak a másik hibáit tudjuk hangsúlyozni és nem örülünk annak, amiben jó vagy tehetséges. Egyedül a lány barátja, Matt volt kivétel, aki véleményem szerint fülig szerelmes Kirába, csak még nem tud róla. Számomra ő egy teljesen pozitív karakter.

Egyedül a hely és sz emberek voltak számomra nyomasztóak az egész történet alatt. Csupa negatív hozzáállás, ellenségeskedés, hátsó szándékok, ráadásul valami simlisséget is éreztem a levegőben a felsővezetés részéről. Viszont arra nem derült fény, szóval reménykedem benne, hogy majd a folytatásokban szépen minden a helyére kerül.

Ami a legjobban megragadta a figyelmemet a történetben az a tehetséghez való hozzáállás. Adott néhány olyan gyerek, aki szuper tehetséges valamiben, aminek látszólag örülnek is a tanács tagjai. Aztán kiderül, hogy nem csinálhatják azt, amit akarnak, mert majd mások megmondják, hogy mit kell szőni, faragni, énekelni. Olyan jól meg volt írva hogyan veszik el lassanként az a varázslat, amit a szabad alkotás öröme nyújt, hogyan lehet olyanná tenni valakit, aki végzi a dolgát, amiben ügyes, de már nem érzi azt a csodát, amit az elején, amikor felfedezte a saját tehetsége erejét.

A sorozat következő kötete már itt van mellettem, csak arra vár, hogy kinyissam. Már kíváncsi vagyok a folytatásra, ráadásul a Hírvivő valahol onnan folytatódik, ahol a Valahol, messze véget ér.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s