fantasy, Ifjúsági, regény

Emlékezz

A könyvtárban nézelődtem az ifjúsági könyvek között, amikor megakadt a szemem egy címen. Tudtam hogy valahonnan ismerős. Aztán elolvastam a fülszöveget és beugrott hogy én már láttam filmen ezt a történetet. Az emlékek őrzője. Nagyon tetszett. Persze hogy velem utazott a könyv haza (néhány másikkal együtt természetesen). Néhány nap alatt elolvastam, igazából nem vaskos olvasmány, ráadásul a szerkesztése is szellős, könnyen olvasható.

Mivel már láttam a mozgóképes feldolgozást, akaratlanul is összehasonlítottam az olvasott szöveggel. Szkeptikus szoktam lenni amikor felmerül a film vs. könyv kérdés, mivel a könyv mindig jobb, mert többet ad. Most viszont úgy voltam vele, hogy egyenrangú a kettő, mert nagyon szépen megcsinálták a filmet, eltekintve a kisebb változtatásoktól, amik mellett azonban hűen megőrizték az eredeti cselekményt.

Kicsit utánajártam a könyvek, és örömmel fedeztem fel hogy több része is van. Kíváncsi vagyok a folytatásra, mert ennek a kötetnek is nagy sikere van a fiatalok körében, bár főként Amerikában tartják nagyra. A sorozat részei:

 1. Az emlékek őre
 2. Valahol, messze
 3. Hírvívő
 4. A fiú

Ami miatt megszerettem ezt a könyvet az igazából a rámutatása arra hogy nincsen tökéletes társadalom, és meg lehet próbálni létrehozni, viszont mindig történnek majd olyan dolgok amik aláássák a “tökéletességét”, vagy éppen lesznek olyan személyek, akik alapjaiban változtatják meg az egészet. A történet furcsaságát az adta, hogy egy 12 éves gyerekre terhel. Az ő vállára teszi a közösség sorsát, jövőjét, bízva abban hogy elég erős. Nem mondom hogy nem, viszont olvasás közben idősebbnek éreztem Jonast, a megnyilvánulásai és a gondolkodásmódja miatt.

Minden esetre érdekes időtöltés volt olvasni, és amikor újra a könyvtár felé járok, biztosan hazaviszem a folytatását is. Érdekel ez az anti-utópisztikus kis világ.

2 című bejegyzés “Emlékezz” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Pont múltkor olvastam a sorozatot, régóta kerestem, sikerült egyben beszerezni 🙂 Az utolsó kötet is hagyott elég sok kérdőjelet maga után. Összeségében szerethető könyvek.

  Kedvelés

  1. Összességében nekem is nagyon tetszett, együtt jobban mint külön-külön 🙂 Nézz vissza a jövő héten, akkor az utolsó részről lesz kint a beszámolóm. 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s