Könyvmoly napló

Szabados Ági – Van időm olvasni

Múlt héten, csütörtökön (2019.03.21.) volt szerencsém ellátogatni a Rómer könyvklub által megrendezett közönségtalálkozóra, melynek keretein belül megismerkedhettem Szabados Ágival, a “Nincs időm olvasni kihívás” megálmodójával, aki egy két órás beszélgetés alatt sokat mesélt magáról a kihívásról, annak megszületéséről, saját olvasási szokásairól, és elkötelezettségéről az olvasás népszerűsítése iránt.

Az RTL klub híradós műsor vezetője nagyon kedves, közvetlen személyiség, egy igazi könyvmoly. A beszélgetésre is egy táskányi kötettel érkezett, melyeket folyamatában bemutatott a hallgatóságnak, ezáltal is még inkább kedvet csinálva egy-egy kötet kézbe vételéhez.

A “Nincs időm olvasni kihívást” Ági 2017-ben indította, elmondása szerint azért “hogy megmutassuk, igenis van idő az olvasásra, még ha csak napi 5-10 percet szánunk is rá”. Sajnos én csak az idei évben fedeztem fel ezt a nagyszerű kezdeményezést. Ezért is kapva kaptam az alkalmon, hogy elmehessek az előadásra. Az egész beszélgetést nagyon élveztem, érdekes témákról folyt a társalgás, többek között az olvasás szeretetéről, ki, mennyi könyvet olvas általában, vagy melyik napszakban forgatjuk a köteteinket gyakrabban. Ági mindvégig nyitott volt a kérdésekre, melyeket akár Roland, a műsor vezetője, akár a közönség tett fel neki. Elmondása szerint neki a könyvek, az olvasás olyanok, mint másnak az evés, létfunkció. Mindig tart magánál könyvet, és minket is erre bíztatott, mert szerinte így is könnyebben kialakítható az olvasás rendszeressége az életünkben. Szereti az önfejlesztő köteteket, és azokat az olvasmányokat, aminek mondanivalója van, ami elgondolkodtató. Egyik nagy kedvence Edith Eva Eger-től A döntés című könyv, amit szintén elhozott bemutatásra.

A program alatt szó esett a saját kötetéről is, mely “Van időm olvasni” címmel jelent meg 2018-ban. Egy hangulatos olvasónapló, tele idézetekkel, kitölteni való oldalakkal, mini kihívásokkal, amik szintén arra bíztatnak, hogy találjunk magunknak időt erre a csodálatos tevékenységre.

Ági személyében egy pozitív kisugárzású, mosolygós embert ismertem meg, aki 100%-ban elkötelezett mind a kampánya, mind pedig az azt követő emberek iránt. A beszélgetés után volt szerencsém pár szót váltani vele, ezúton szeretném neki megköszönni, hogy én is írhattam róla a blogban és a nagyszerű élményt, hogy meghallgathattam a véleményét.

Az Ági által bemutatott könyvek:

  • A döntés (Edith Eva Eger)
  • Így lettem (Michelle Obama)
  • Hét mocskos nap (Gárdos Péter)
  • Mérgező szülők (Susan Forward)
  • Amikor elhagytak (Elena Ferrante)
  • Merj vezetni! (Manal Al-Sharil)

Szabados Ági hivatalos oldalán még több ötletet találtok könyvekről, magáról a kihívásról és annak megálmodójáról, Ágiról is.

www.szabadosagnes.blog.hu

A képekért köszönet Gyarmati Balázsnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s