Könyvmoly napló

Könyvtárlátogatás

Ma beugrottam a városi könyvtárba. Még a nyár elején kivettem magamnak pár könyvet, és csak most kellett – meg tudtam is – visszavinni a felújítás miatt. Persze nagyon kíváncsi voltam már rá hogy milyen lett az átalakítás után. Mondhatom, nem csalódtam.

Letisztult forma, egyszerű, harmonizáló színek, rendezett polcok, ahol nagyon könnyen meg lehet találni amit keresek. A legjobban az ifjúsági könyveknél kialakított falépcső tetszett, amire akár le is lehet ülni olvasni. Több asztalt és széket is tettek a termekbe, amik nagyon kényelmesnek látszottak. Határozottan hasznosnak találtam a közbeeső oszlopokhoz felszerelt számítógépeket, amik állva is könnyen hozzáférhetőek, így gyorsan lehet rajtuk keresni a minket érdeklő köteteket. Én ma pórul jártam, sajnos amiket kerestem nem voltak éppen kölcsönözhetőek. Viszont az információs pultnál készséggel segítettek, így átirányítottak egy másik fiókkönyvtárba, ahol aztán teljes lett a siker.

Hozzá kell tennem – szégyen szemre – hogy a saját lakóhelyemen lévő könyvtárat még meg sem látogattam, mostanáig. Ezért a mulasztásért egy nagyon nagy fekete pont jár. De így hogy ebbe a  könyvtárba küldtek át Győrből, már tudom hogy sok mindent ott is megtalálok, ráadásul nincs is messze.

Összességében szuperül alakult a napom, mert eltöltöttem pár percet a csodás új belvárosi könyvtárban, felfedeztem a lakhelyemhez legközelebb eső ilyen helyet, ráadásul mindegyik könyvet be tudtam szerezni amelyiket szerettem volna. Happy end, már csak neki kell állnom olvasni.

Apropó, majdnem elfelejtettem, a könyvlista:

  • Állatfarm – George Orwell
  • Az 5 szeretetnyelv, egymásra hangolva – Gary Chapman
  • Gróf Drakula László titkos élete – Roderick Anscombe