Egyéb, Könyvmoly napló

Könyves appok a mobilomon

Az elmúlt pár hétben az új telefonommal ismerkedtem. A régi már kicsit elavult volt, így beruháztam egy újra, ami az eddigivel ellentétben IOS rendszerű. Tudjátok az az almás telefon, aminek a logójába valaki beleharapott. Mivel eddig Androidos voltam, meg kellett tanulnom az új rendszert, és persze ami a legfontosabb, megkeresni azokat az applikációkat amiket eddig használtam.

Nem volt egyszerű, mivel sok olyat találtam, amit az egyikben nagyon szerettem, a másikban viszont egyáltalán nem volt meg. Többek között ilyen volt a könyves alkalmazásom. Az Android rendszerben nagyon bejött, és sok jellemzőt megjelenített az adott könyvhöz a „My Library”. Teljesen ingyenes alkalmazás, szóval bárki le tudja tölteni minden fakszni nélkül. Erre is sok keresgélés árán találtam, és nagyon szerettem. Ha beolvastam az adott könyv vonalkódját, persze internet hozzáférés mellett, képpel együtt szinte mindent letöltött nekem a kötetről. Még a kategorikus besorolásokat is. Gondolok itt arra, hogy például fantasy, 20 századi cselekmény, angol szerző, és hasonlók. Nagyon hasznos kis applikáció. Volt.

Sajnos ezt az IOS rendszeren nem sikerült megtalálnom, bár azt nem mondom, hogy másfélét nem találtam. Mert ott is száz számra leltem különféle könyves programokat. Amit eddig használtam azt ugyebár helyettesítenem kellet valamivel. Jó időmbe beletelt, mire megtaláltam a hasonlót, és még abban is leltem hibát. Igaz csak egy kicsit. A „Bookself” nagyon szuper ingyenes felület, egyetlen hibával, nem kategorizál a könyvadatok letöltésével. Persze annyi baj legyen, majd megszokom, pusztán a „My Library”-nél egy hasznos kis extra volt. Ezt leszámítva viszont jól működik. Keres, képet illeszt be, kitölti a szerzői adatokat, sokféleképpen kereshetek rá dolgokra.

Aztán találtam még két felettébb tetszetős kis alkalmazást, azok még tesztelés alatt vannak. Az egyik a „Bookly”, a másik pedig az „Underline”. Az előbbi, aminek ingyenes és extra verziója is letölthető, olvasási szokások kialakításában segít, míg az utóbbiban könnyen vezetni tudod azokat az idézeteket, amik olvasás közben elnyerik a tetszésedet. Csak befotózod, és a program szöveggé alakítja át a képet, ráadásul ingyenes. Szerintem nagyon praktikus kis fejlesztés, majd meglátom, hogyan viselkedik tesztelés közben.

Aztán ott van még a „BookBuddy”, ami az én szabad fordításomban könyvbarátot jelent. Egyfajta nyilvántartó felület ez is, bár kicsit bonyolultabb, mint az előbb felsoroltak. Ezt még nem próbáltam ki, kevésbé tetszik a felhasználói felülete is. Majd meglátjuk. Ebből is letölthetitek akár az ingyeneset vagy a pro verziót, kinek melyik a szimpatikus. Én elsőre az ingyenessel indítok.


Ti milyen fajta applikációkat használtok a könyves dolgaitokhoz? Mennyire használjátok ki az okostelefonok adta lehetőségeket?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s