fantasy, Ifjúsági, romantikus

A női Jack Sparrow

Tizenéves koromban nagy kedvenceim voltak a Karib-tenger kalózai filmek. Most is szívesen  megnézem őket alkalom adtán, és persze a legnagyobb kedvencem a hírhedt kalóz, Jack Sparrow kapitány.nagy valószínűséggel ezért ia akadt meg a szemem ezen a történeten. A kalózok többsége férfi, de mi lenne ha most egy a “gyengébbik” nemből való valaki csapna oda. Imádtam a gondolatot.

A könyvet olvasva ez a sejtésem beigazolódott. Egy csajszi is lehet olyan tökös mint bármelyik férfi, sőt. Nagyon tetszett Alosa – aki engem nagyon emlékeztet a Disney mesevilág Meridájára – rátermettsége, kitartása, kissé gőgös magatartása és elhivatottsága az apjától kapott feladat mellett. Persze, mivel egy nagyjából 17 éves lányról szól a történet, a hormonok is befigyelnek a képbe, csak úgy szolidan, éppen csak. Ahogy ilyenkor kell. Szerelem a tengerem egy veszélyes feladat teljesítése közben. Kihagyhatatlan.

Persze a jóképű Rident sem hagyhatom szó nélkül. Tetszett hogy olyan sejtelmes, nagyon okos, mégis kellően szerény. Aztán meg nem az a tipikus kalóz, kevésbé vérszomjas, mint ahogy az átlag kalózok lenni szoktak egy-egy történetben. Nagyon jól kitalált karakter.

Kicsit nehezen indultam az olvasással, sajna kevés időm jutott rá, néha csak pár oldalt tudtam átlapozni. Egy ideig félre is tettem. Aztán egy délután fellapoztam és nem volt megállás, pörögtek a kezem alatt az oldalak. Az agyafúrt megoldásoktól kezdve, a jól megírt szócsatákig, amit csak a kamaszok tudnak kivitelezni, oda voltam az egészért. Ráadásul az írónő belecsempészett egy kis mitológiai szálat is, amitől még jobb és izgalmasabb lett minden.

Kíváncsian várom a folytatást, remélem még idén megérkezik a hazai könyvesboltokba.


Ha tetszett a cikk és szeretnél egyből értesülni az új hírekről, iratkozz fel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s