Pszichológia

A boldogság receptje

Ezt a könyvet találomra emeltem le a könyvesbolt polcáról, ugyanis totálisan szembe vigyorgott velem. Nagyon megkapó a borító az élénksárga színnel és a smiley mintával. Ugyan akkor találó is a könyv tartalmát nézve. Mikor a kezembe vettem, a borító után a szlogen keltette fel az érdeklődésemet.

 

„Változtass, hogy változhass!

 

A fülszöveg olvastán aztán kiderült hogy pszichológiai könyv vigyorog a kezemben. Meg kell jegyeznem nem vagyok oda az ilyenfajta könyvekét, de ebben nagyon megtetszett a borító, hát kíváncsiságból hazavittem.

Kellemesen csalódtam amikor befejeztem az olvasást, ugyanis sok más hasonló könyvvel ellentétben ez racionálisabb felfogásban íródott. Az írásmód mindenki számára érthető, nincsen telezsúfolva különböző pszichológiai kifejezésekkel. Ám ami a legjobban tetszett az maga az elmélet, melyet különböző példákon vezet keresztül az író hogy megmutassa, ahhoz, hogy boldogok legyünk, nem kell más csak saját magunk. Rávezeti az olvasót hogyan ítélje meg helyesebben a világot azáltal, hogy nem zárja el az elméje elől a nyitottabb gondolkodást. Hiszen minden fejben dől el. Ezt, és sok ehhez hasonló témát boncolgat különböző történeteket elmesélve, mind a saját, vagy a betegei tapasztalásában.

Nagyon tetszett, mert ez egy olyan könyv volt, amely nem konkrét gondolatmenetet akart belém sulykolni, hanem megmutatta, hogy mindenkinek megvan a lehetősége hogy döntsön a saját életében/életéről. Rávezet, hogyan használjuk az eszünket saját magunk boldogsága érdekében. Mert a boldogságot első sorban magunkban kell keresnünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s